PIN - UP djevojke i modni stil

Ajla Ajla | 07:54:00 | 0 komentari

Ovaj stil i ako odiše sjajem i elegancijom smatram da je dobar jedino ako želimo da nađemo svoj stil ili ako želimo naučiti kombinovati razne modele haljina ili pak suknji, pantola sa ostalim odjevnim komadima, a nikako da nam to bude glavna životna smjernica.
Ovaj stil nastao je u 20 - om stoljeću, 40 - tih godina za vrijeme II svjetskog rata. Kako je rat trajao, više nego što se i mislilo, a vojnici bili daleko od svojih žena i djevojaka, moral je počeo opadati, jer su usljed svih ružnih ratih dešavanja počeli  su "zaboravljati" lijepe stvari zbog ratnog stanja. Usljed pada samopouzdanja zbog dugotrajnog rata mediji su shvatili da moraju nešto uraditi, tako da su u svoje časopise koji su vojnici čitali stavili slike lijepih djevojaka kako bi povečali moral u čemu su i uspjeli, i odatle potiče naziv PIN - UP. Kultura PIN - UPA odjednom je doživila veliku ekspanziju, jer je izmučenom svijetu trebalo nešto lijepo u svoj tami koja je obuzela svijet.
Tako da su se ove djevojke našle ne samo u časopisima nego i na pilitskim jaknama i avionima, kao i na slikama. Smatra se da su ove djevojke neke od prvih foto-modela. Neke od njih koje su bile popularne u vrijeme zlatnih Hollywoodskih godina i prikazale PIN - UP izdanje su: Ava Gardner, Marie McDonald, Bette Davis, Marilyn Monroe, Jane Russell, Jean Harlow. Mnoge žene i danas smatraju ovaj stil vrhuncem ženstvenosti i samopouzdanja. Ovaj stil i ako odiše sjajem i elegancijom smatram da je dobar jedino ako želimo da nađemo svoj stil ili ako želimo naučiti kombinovati razne modele haljina ili pak suknji sa ostalim odjevnim komadima.

Kategorije:

0 komentari