Mijenjajte jastuk svake dvije godine

Ajla Ajla | 08:10:00 | 2 komentari

Jastuk je potrebno mijenjati svake dvije godine kako bi se izbjegle različite alergijske reakcije kao što su curenje nosa, kašalj i peckanje i suzenje očiju. 


Ako je vaš jastuk star dvije godine, 10 posto njegove težine su grinje i ćelije odumrle kože. Enzim pronađen u izmetu grinja može da uzrokuje simptome slične gripi. Rješavanju problema može da pomogne redovno usisavanje, a jastuk se, kažu stručnjaci, može staviti i u zamrzivač radi ubijanja grinja. 

Također, treba izbjegavati sušenje odjeće na radijatorima zbog povećanja vlažnosti vazduha, što pogoduje grinjama. Alergija na izmet stotine mikroskopski malih grinja koje žive u jastuku manifestuje se curenjem nosa. Simptomi su, također, kašalj ili svrab i suzenje očiju. 

Poznato je da se milioni ćelija odumrle kože svaki dan akumuliraju u krevetima. Doktor Lisa Ackerley iz "Hygiene Doctor" rekla je da same grinje ne prenose bolest, to je enzim u njihovom izmetu na koji su neki ljudi alergični. 

"Ako osoba ima astmu, stvar se pogoršava. Možete stalno da imate problem sa curenjem nosa, peckanjem očiju, suzenjem očiju i kašljem. Iako su simptomi neprijatni, grinje ne mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme", rekla je ona. Ona je preporučila da se ujutro ne namješta krevet jer grinje vole toplotu, pa ako se vrati posteljina to stvara neprijateljsku, hladnu atmosferu za grinje. 

Također, preporuka je pranje jastuka i sušenje u sušilicama jer ta vrelina ubija grinje. "Ponekad, stavite jastuke u frižider jer hladnoća ubija grinje i izbjegavajte sušenje odjeće na radijatorima jer vlaga čini vašu kuću privlačnom za grinje", kaže ona.

Kategorije: ,

2 komentara:

  1. Pozdrav svima, moje ime je Dion Dublin, iz Finske. Ovdje želim podijeliti svoje svjedočanstvo, kako bi svi znali kako sam vratio svoju ženu uz pomoć doktora Ogundelea, čarobnjaka. Žena me napustila više od 6 godina, svugdje sam tražio pomoć, ali nitko mi nije mogao pomoći. Prošli tjedan našao sam ljude koji su pričali o doktoru Ogundeleu na različitim forumima i kako im pomaže i u rješavanju njihovih problema, odmah sam kontaktirao dr. Ogundelea koji je odgovorio i započeo svoj posao nakon 24 sata, nazvala me supruga koja je otišla prije 6 godina i vratila se kući, ovo nisu samo priče, ovo je moje istinsko životno iskustvo, ovaj čovjek je vrlo moćan, obratite mu se za bilo koju vrstu pomoći i uvjeravam vas da ćete vam pomoći 100%. Kontaktirajte ga na WhatsApp -u i Viberu: +27638836445.

    OdgovoriIzbriši
  2. Kako sam vratila svog razvedenog muža uz dobru pomoć ljubavne čarolije dr. ALABE... Zovem se Isabella Ethan. Kad sam pročitao svjedočanstvo na internetu o tome kako dr. ALABA, najsjajniji i najmoćniji bacač uroka pomaže vratiti muža koji se razvodi, LJUBAVNIKA. Pitao sam se kako to može biti istina, jer su me mnogi u prošlosti iznevjerili bez ikakvog rezultata. Samo sam pustio post i krenuo po forumu. Na moju obavijest opet ispod, neka osoba je objavila i rekla provjereni bacač uroka. Nakon što je pročitala poštu, bio je to isti čovjek dr. ALABA o kojoj je govorila. Tako da nemam izbora nego stvarno provjeriti kako on radi. Bila sam potpuno shrvana kad me napustio moj voljeni muž. Kao da je cijeli moj svijet nestajao u tuzi i boli. Znam da zvuči čudno, ali od svih čarolija koje sam kontaktirao, on je jedini koji je na mene ostavio dojam da sam toliko istinita i pouzdana. Više od njegovih riječi, vratio je mog muža i ostvario sve moje želje. Sada je vjeran, pazi na mene, svake nedjelje me nudi cvijećem, a često idemo u kino i restoran. moj muž je došao k meni i ispričao se za nepravdu koju je učinio i obećao da to više nikada neće učiniti. Od tada se sve vratilo u normalu. Moja obitelj i ja ponovno živimo sretno zajedno. Zauvijek ću biti zahvalan što sam svoj život pretvorio iz pakla u raj! vjerujem da tko god treba pomoć treba mu doći po pomoć. Neka te Bog i dalje koristi da spasi raskid. Svi koji imaju bračne probleme, probleme s razvodom, izgubljenog ljubavnika ili bilo kakve probleme u vezi, možete mu se obratiti (dralaba3000@gmail.com). Ili ga WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744

    OdgovoriIzbriši